Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyklubben vill ha ett lugnare Hofors

Hofors Hockey Club vill hjälpa till med vuxenvandringar och information i skolorna för att få ett lugnare Hofors.
– Vi har intresserade föräldrar som vill hjälpa till, säger ordförande Anders Björk.

Annons

Det förekommer mycket klotter och skadegörelse i Hofors. Det är något som Hofors Hockey vill ändra på.

I en skrivelse till kommunen erbjuder därför klubben att i samarbete med kommunen starta vuxenvandringar. Här kan medlemmar och andra intresserade vuxna finnas ute bland ungdomarna några gånger varje år.

Tillfällen då det samlas många ungdomar som vid skolavslutningar och sista aprilfirandet liksom Bessemerfesten.

Klubben föreslår även att man kan informera i skolorna för att förhindra att ungdomar förstör och klottrar. Förslagsvis i årskurs åtta och gymnasiets första klass.

– Vi hoppas att kommunen tar fram informationsmaterial då vi har personer som gärna vill sköta informationen, säger Anders Björk.

Anders Björk menar att en hockeyklubb inte är det man först tänker på när det gäller vuxenvandringar eller information för att minska skadegörelse och klotter.

Men klubben har många engagerade föräldrar som sagt sig villiga att jobba. Klubben har inga direkta anspråk på ersättning, men hoppas att deras engagemang kan räknas som en form av brukarmedverkan som kan ge exempelvis lägre hallhyror.

– Många föreningarna har ju brukarmedverkan som ger föreningen lägre kostnader och det här kanske blir något för oss, säger han.