Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyutrustningen är för dyr

Jag är en ishockeyälskare som är rädd att sporten kommer att gå under. Eftersom utrustningen bara blir dyrare och dyrare så tror jag inte att morgondagens barn inte kommer att hitta till ishockeyn som jag en gång gjorde.

En utrustning kostar ungefär 25 000 kronor och vissa saker bör bytas ut nästan varje år och klubborna kan gå sönder titt som tätt och det är 2 300 kronor för en klubba. Det kanske går en sju-åtta klubbor varje säsong.

Men om ditt barn skulle vilja bli målvakt så är det ännu dyrare, en målvaktsutrustning kostar ungefär 60 000 kronor och den behöver bytas ut inom ett-två år. Ja som ni förstår så är det inte konstigt om föräldrarna försöker få sitt att utöva andra sporter.

Det är därför vi måste kämpa för att få en billigare utrustning till hockeyspelare.

För det första tycker jag att föreningarna ska hjälpa till att köpa in utrustning så det finns som barnen kan låna när det spelar. Och för att det ska gå så tycker jag att de ska omfördela skattepengarna så att klubbarna kan få mer pengar och då kunna köpa in utrustning till barnen.

För det andra anser jag att de som säljer och producerar utrustningen inte ska vara så pengakåta och därför försöka sänka priserna. Fö mre de här höga priserna är det färre som väljer hockey och färre som köper deras produkter.

Men om de sänker priserna så har fler råd att spela och då blir det fler som köper deras produkter. Producenterna måste sänka priserna och kommunerna måste hjälpa föreningarna!

Orolig ishockeyälskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare