Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors - en idrottskommun

Hofors kommun erbjuder goda möjligheter till idrott. Något som kommunen måste marknadsföra bättre, anser Hans Backman, FP.

Annons

Hofors har ett unikt sportcentrum för en så liten kommun. Här finns en uppvärmd konstgräsplan, ishall, sportshall med simhall samt Stålringen med en bra gräsplan och möjligheter till friidrott. Intill konstgräsplanen finns en nyuppförd BMX-hall.

Förra året genomfördes en pojklandskamp på Stålringen. Den fick sådana lovord, både av Svenska Fotbollsförbundet och av Gästriklands Fotbollsförbund, att Hofors kanske redan i år kan få anordna ytterligare en landskamp.

Hans Backman vill nu se en kraftfull marknadsföring av Hofors som en kommun för idrott i skiftande former. Ett sätt att sätta Hofors på kartan, skriver han i sin motion. Han påpekar att en ökad idrottsturism är gynnsam även för kommunens näringsidkare. Samtidigt kan det få fler att bosätta sig i kommunen då man ser vilka goda idrottsmöjligheter som erbjuds i Hofors.