Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors imponerade mot Sundsvall

Hofors spelade skjortan av IFK Sundsvall och vann med 3–0.

– Det ser riktigt roligt ut inför fortsättningen, säger Jerry Haaranen, tränare i Hofors.

Annons

Men matchen började inte så bra. Hofors spelare såg loja ut och IFK Sundsvall pumpade på första tjugo och hade två frilägen som bommades.

– Vi samlades klockan elva och åt tillsammans. Jag tror att det kan vara orsaken till den sega starten, analyserar Jerry Haaranen.

I den 19:e minuten avancerade Andreas Smedbakken in från högerkanten med rappa ben och väggade sig fram till ett friläge som han behärskat rullade i till 1–0.

Det blev signalen för ett piggare Hofors och Sundsvall hade stora problem med försvarsspelet matchen igenom.

I den andra halvleken så tog Hofors över fullständigt. Hofors spelade med kreativitet och det var bara det där med effektiviteten som gjorde att slutresultatet blev 3–0. Sundsvall var inte dåligt, det var Hofors som var bra och bäst var nyförvärvet från Falun, Samir Skrijelj.

Vilken lirare och vilken frispark till 2–0 i början på andra halvlek – hårt skruvad rätt över muren och upp i krysset.

Samir hade många fina sulfinter och fördelade bollarna med stor ackuratess. Dagsverket kröntes med en behärskad lobb fram till 3–0.

– Det ser stabilt ut och vi släpper inte in några mål, säger Jerry Haaranen nöjt.

Hofors spelar som ett topplag med fin harmoni och trygghet.