Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors klättrar mest på skolranking

Under torsdagen presenterades årets skolranking. Både Gävle och Sandviken fick bättre resultat, men bäst gick det för Hofors klättrade med 133 platser.

Annons

Hofors är årets skolförbättrare i länet. De har klättrat från plats 224 till plats 91 på rankningen, och därmed förbättrat sin position mest sedan förra året.
– Jag är inte alls förvånad. Skolchefen Agneta Dahlqvist har jobbat mycket målmedvetet för att förbättra resultat och meritvärden i skolan och det vore väl tusan om inte det skulle ge resultat, Marie-Louise Dangardt, S, kommunalråd.
Barn- och utbildningsnämnden i Hofors måste spara över tre och en halv miljon kronor nästa år men det ska inte äventyra kvaliteten i skolan, hävdar hon.
– Det handlar inte om pengar utan om hur man använder de resurser man har, vad man har för arbetsmetoder och så vidare. Det är inte de kommuner som satsar mest pengar på skolan som har de bästa resultaten.
Även Anna-Lena Berglund, representant för lärarförbundet i Hofors är nöjd med resultatet.
– Det har varit tråkigt att ligga så lågt, så det är jättepositivt att vi har klättrat.
Alla gästrikekommuner klättrade på listan. Ockelbo klättrade hela 72 placeringar på rankingen, från plats 201 till plats 129. Men Margith Lind, ordförande i Lärarförbundet i Sandviken, vill även lyfta de problem som lärare har. I ett pressmeddelande säger hon att "Sandvikens lärare slits hårt i dokumentationsdjungeln och liksom lärare i övriga Sverige av ofinansierade reformer som duggar tätt från regeringen."

Mer läsning

Annons