Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors sparar och höjer kommunalrådets arvode

Annons

Hofors kommun väljer att spara kostnader men lägger ut samma summa på kommunalrådets arvode

Ända sedan barnsben har jag kopplat Socialdemokraterna med stort hjärta för andra människor och öppen för bra förändringar för alla på arbetsmarknaden och på arbetsplatser. Men i dag har jag fått hört något helt annat…

Hofors kommun kom fram med förslag att lägga besparingar för att kunna sänka det väntade underskottet på nästan 30 miljoner. Där väljer man bort att de anställda. De ska få börja betala för sitt kaffe. Genom att göra detta skulle man spara in 100 000 kronor per år.

Samtidigt beslutar kommunstyrelsen i Hofors att höja kommunalrådets arvode med 8 000 kronor i månaden. Det är nästan 100 000 kronor om året.

Detta är så fel och det visar hur kommunen sviker arbetarna som sliter mest i en kommun. Då undrar nog jag och fler hur en socialdemokrat ens kan gå med på sin höjning av sin lön, när det drabbar de anställda.

Det är inte så en socialdemokrat gör. Det är så en moderat gör. Tar ifrån andra för att kunna få det bättre själv.

LK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare