Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors tog en skön bortaseger

Hofors har studsat tillbaka igen efter en svag start på hösten.
4–3 borta mot starka IFK Timrå med två ex-allsvenskar i laget (Mattias Nylund och Jonas Wallerstedt) är ett resultat som inger respekt.

– Vilken skön vinst, fotboll är inte alltid rättvist, vilken kämpainsats de gör pojkarna, säger Hofors tränare Jerry Haaranen.

Timrå satte en väldig fart i början på matchen och fick till en ledning i den sjunde minuten. Hofors hade problem med första bolltouchen på naturgräset under matchen. Innan halvleken var över så hade HAIF vänt till en 3–1-ledning.

Daniel Vestlund vickade in ett inspel från kanten och Filip Johannesson bombade in två skott från distans.

Timrå kämpade sig tillbaka och kvitterade i den 87:e minuten, men Hofors hade det flyt som laget saknade mot Avesta och Daniel Vestlund kunde avgöra i slutminuten.

– Pojkarna är kliniska i avsluten idag. Vi gör fyra mål på sju målchanser, säger Jerry Haaranen.

HAIF får nu ta en match i taget och håller flytet i sig, så kanske Hofors kan greja en kvalplats till tvåan.

IFK TIMRÅ–HOFORS 3–4 (1–3)

Målen: 1–0 (7) Martin Vestin, 1–1 (21) Daniel Vestlund, 1–2 (23) Filip Johannesson, 1–3 (44) Filip Johannesson, 2–3 (60) Peter Flobecker, 3–3 (87) Joakim Edström, 3–4 (89) Daniel Vestlund.

Domare: Hans Grönlund, Sundsvall.

Publik: 65.

Hofors tre stjärnor

3: Daniel Vestlund, fw

2: Filip Johannesson, mf

1: Bestoon Mohammadzadeh, b