Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors tog vara på chanser och derbyvann

Hofors tog rättvist hem årets första gästrikederby i trean. Det blev 3–0 hemma mot Kungsgården.

– Vår taktik lyckades fullt ut, sa Jerry Haaranen i Hofors.

Kungsgården startade klart bäst och spelarna såg taggade ut. Gästerna hade två klara målchanser, men varken Anders Rinnström eller Marcus Eriksson kunde få in bollen.

Det var också Kungsgårdens problem i matchen – laget satte inte chanserna som var minst lika många som hemmalagets.

Hofors Bestoon Mohammadadzadeh och Filip Johannesson hade bra lägen, men KSK-målvakten Tobias Wiberg Persson var på sin vakt. 0–0 i paus kändes rättvist då det var mer kamp än skönspel.

I den andra halvleken tog Hofors ledningen genom Andreas Smedbakken. Han tog hand om en crossboll från Alija Muminovic, tog sig ned mot kortlinjen och avlossade ett skott som smet in bakom Wiberg Persson.

Danich Ali forward i KSK fick ett gyllene läge att kvittera rakt framför mål. Men det var det här med skärpan i avsluten från gästernas sida. Det ingen träff alls och Niklas Nyström kunde enkelt ta bollen.

Andreas Smedbakken var inte nöjd med ett mål utan satte fart på högerkanten och bröt loss från sin bevakning och hittade Filip Johannesson som kunde prickskjuta in 2–0.

– Vi får skylla oss själva när vi inte gör mål på våra chanser, vilket Hofors gjorde, sa Kungsgårdens tränare Stefan Lundin.

– Det var bra för oss att se Kungsgårdens match mot IFK Sundsvall (3–0-seger) och vår taktik lyckades fullt ut, sa Hofors tränare Jerry Haaranen.

På tilläggstid kunde Hofors även göra 3–0 på straff efter att Kungsgården flyttat upp för att få till ett reduceringsmål. Spelmässigt var Kungsgården inte sämre än Hofors men det var det här med avsluten och där var Hofors betydligt effektivare.

Christer Dahlqvist

HOFORS-KUNGSGÅRDEN 3–0 (0–0)

Målen: 1–0 (54) Andreas Smedbakken, 2–0 (74) Filip Johannesson, 3–0 (90+3) Alija Muminovic straff.

Varningar, Hofors: Filip Johannesson (25), Alija Muminovic (39), Bestoon Mohammadzadeh (43). Kungsgården: Marcus Nyrèn (30), Daniel Thelèn (35), Johan Lindqvist (50).

Publik: 176.

Hofors tre stjärnor:

3: Andreas Smedbakken, mf

2: Samir Skrijelj, mf

1: Alija Muminovic, mf.

KSK:s stjärnor:

3: Khochin Ali, mb

2: Tobias Wiberg-Persson, mv

1: Joakim Kullberg, mb

Derbystjärnan: Andreas Smedbakken, Hofors