Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors vann tredje raka derbyt

Hofors toppar serien, efter tredje raka derbysegern den här säsongen.

Den här gången blev det 2–1 mot Hille.

– Vi har en spelidé och den är skön, säger Hofors tränare Jerry Haaranen.

Hofors ställde upp med två mittbackspar framför varandra och det blev en svår och ogenomtränglig nöt för Hille att knäcka. Visserligen så tröttnade barriären i andra, men segern var solklar.

Hofors gjorde 1–0 redan efter två minuter. Mittbacken i Hille, Björn Johansson, slog ett riktigt blindpass på egen planhalva som Andreas Smedbakken snappade upp och levererade ett fint inlägg på bortre stolpen som Filip Johannesson nickade i.

Johannesson slog i den 24:e minuten ett inlägg från vänsterkanten som målvakten i Hille, Mikael Wennman, tappade och en back i Hille försökte slå bollen till hörna, men bollen tog motsatt väg in i eget mål, 2–0 till Hofors. Hille spelade stressat, Hofors med harmoni under första halvlek.

Hille hade en väldig vilja till att vinna och det höll på att gå vägen ändå. Laget malde på utan att skapa speciellt mycket.

– De har sitt första skott på mål i den femtiofemte minuten, säger Jerry Haaranen.

Halvvägs in på andra halvlek gick Hille ner på en trebackslinje och mentalt så började Hofors att tröttna. Anders Sundberg reducerade till 1–2 med tjugo minuter kvar och Hofors var illa ute, men red ut stormen och vann rättvist.

HOFORS–HILLE 2–1 (2–0)

Målen: 1–0 (2) Filip Johannesson, 2–0 (24) självmål, 2–1 (72) Anders Sundberg.

Domare: Suhel Youssef, Sollentuna.

Publik: 163.

Hofors tre stjärnor

Christian Falk, mb3

Joel Persson, mf2

Filip Johannesson, ymf1

Hilles tre stjärnor

Anders Sundberg, ymf3

Omar Guidji, fw2

Björn Johansson, mb1

Derbystjärnan; Chrstian Falk, Hofors