Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors varvar upp inför SM-deltävlingarna

Om två och en halv månad går startskottet.
SMK Hofors laddar batterierna för att arrangera två av deltävlingarna i enduro-SM – och i kväll ska riktlinjerna dras upp ordentligt.
– Det här betyder jättemycket för hela Hofors, säger arrangörsansvarige Anders Persson.

Annons

Två av sju deltävlingar har redan avgjorts – i Uddevalla 24–25 maj.

De två närmaste kommer att arrangeras av Östhammars MK (den 16 augusti) samt Kumla Enduroteam (den 30 augusti).

Därefter är det SMK Hofors tur. Och precis som BMK Uddevalla har Hofors tilldelats två deltävlingar, den 20–21 september.

I november fick klubben det glädjande beskedet – och ända sedan dess har planeringen inför det stora arrangemanget pågått.

– Till en början handlade det mesta om pappersexercis och att söka tillstånd av olika slag, säger Anders Persson, som är huvudansvarig för SM-deltävlingarna i Hofors.

SMK Hofors har tidigare arrangerat USM i motorcykelsporten och dessutom JSM i motocross, men det blir första gången klubben får förtroendet att arrangera ett svenskt mästerskap på seniornivå.

– Det här är helt nytt för oss, och det betyder jättemycket både för klubben och för samhället Hofors. Sverigeeliten kommer hit och vi kommer att få uppleva motorsport på hög nivå. Det är ett jättestort arrangemang med många åskådare och 120–130 startande i sju olika klasser, säger Anders Persson.

Med tanke på evenemangets omfattning kommer SMK Hofors noggrant fortsätta planeringen hela vägen fram till det är dags – och redan i kväll bjuder klubben in sina medlemmar till ett samordningsmöte i klubbstugan.

– Nu ska vi börja ta tag i funktionärsbiten ordentligt. Det är mycket som ska fungera och för att lyckas måste vi hitta rätt strategi, säger Anders Persson.

Den sjunde och sista SM-deltävlingen körs i Söderhamn den 4 oktober, vilket också är finalen i Swedish Enduro Championship.

Annons