Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors vill ha tågstopp i Hästbo

Hofors kommun ställer sig bakom ett förslag om att en tågperrong byggs i Hästbo. Idén har formulerats i ett medborgarförslag och det är det som kommunen nu lyfter in i ett remissvar till Trafikverket.

Det var Hästboprofilen Ulrika Holmgren på Mårtensgård som kom in med förslaget till Hofors kommun redan i maj 2011. Frågan ligger egentligen hos Trafikverket men i ett remissvar till en förstudie gällande sträckan mellan Storvik och Avesta/Krylbo har kommunen tagit fasta på Ulrika Holmgrens tankar.

– Ett tågstopp skulle öka servicen för de människor som bor där och öka deras möjligheter att arbeta på andra ställen, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.

I medborgarförslaget lyftes också satsningen på att göra Bysjön till en attraktiv fågelsjö fram.

”Med rätt satsning skulle Hästbo kunna bli ett av de större turistmålen i Gästrikland”, skrev Ulrika Holmgren.

Men även om viljan fins hos kommun och Hästbobor så kan Trafikverket bli en hård nöt att knäcka. Av ett tidigare yttrande framgår att utrymmet för en perrong kan vara för kort och att det även i tidtabellen är trångt om utrymmet. Däremot är det en fördel att det redan är dubbelspår på platsen.