Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

165 dagar sedan Anna anmälde fuktskadan

/
  • Anna fick under lång tid ingen hjälp. Då vände hon sig till GD. Inom loppet av några timmar lade sig Hoforshus ”platt”.

Den 24 november anmälde Anna Magnusson en fuktskada till Hoforshus. Över ett halvår senare är problemet ännu inte åtgärdat, trots påstötningar.

– Det måste vara en himla massa fuktskador på andra ställen eftersom ingen kan komma hit, säger hon.

Annons

Anna Magnusson säger att hon skulle trivas ganska okej i lägenheten på Storgatan i Hofors – om det inte vore för att hon under flera månader plågats av huvudvärk, nästäppa och dåliga luftrör, symptom som hon kopplar samman med fuktskadan i lägenhetens vardagsrum.

– Säker kan man väl aldrig vara, men jag har aldrig varit så här dålig så här länge tidigare, säger hon.

Det var när hon i november drog fram en tv-bänk som skadan upptäcktes. Tapeten var bucklig och när hon tryckte med handen rasade betong ner på golvet.

Efter felanmälan till Hoforshus dröjde det en månad innan två representanter för det kommunala bostadsbolaget dök upp. Mätningar visade då att det var ordentligt blött både i väggen i ut i parkettgolvet.

– De sa att det var akut och måste åtgärdas så fort som möjligt, säger hon.

Därefter har hon räknat att det gått 165 dagar (i går) utan att något hänt. Läckan kommer troligen från badrummet i lägenheten bredvid men den har stått tom sedan i vintras.

– När hyresgästen flyttat ut så var det någon där och öppnade alla fönster och så har det stått sedan dess. De har väl försökt vädra, jag vet inte.

Hon har haft ett flertal kontakter med Hoforshus och det senaste beskedet från den 23 maj var att skadan skulle åtgärdas ”nästa vecka”.

– Men nu har nästa vecka gått, för det var förra veckan, säger Anna Magnusson.

När GD kontaktar Hoforshus chef Christian Rickardsson är han okunnig om fallet men efter att ha kollat upp saken återkommer han med beskedet att bolaget helt enkelt gjort en miss i handläggningen.

– Det är bara att lägga sig platt. Vi får be hyresgästen om ursäkt, säger han.

Nu ska skadan åtgärdas ”så snabbt som möjligt” och Christian Rickardsson berättar att Hoforshus även erbjudit Anna Magnusson en hyresrabatt till följd av försummelsen.

Mer läsning

Annons