Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åringen skyldig - psykundersöks

/

Tingsrätten anser att bevisningen är övertygande om att 20-åringen dödsmisshandlat Tommy på det sätt som åklagaren beskrivit – nu blir han föremål för en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Annons

Klockan elva släppte tingsrätten beslutet. De anser att det finns övertygande bevisning om att för att den huvudmisstänkte gjort sig skyldig till våldet i kammaråklagare Krister Frykmans gärningsbeskrivning.
- Det handlar om den del av stämningsansökan där jag presenterar vad han gjort. Från det att han krossade rutan till Tommys Johanssons port, fram till dess att Tommy Johansson avled, säger Krister Frykman.
Beslutet skulle därmed kunna tolkas som att tingsrätten anser det bevisat att 20-åringen - förutom att hoppa på Tommy Johanssons mage, ge honom upprepade knytnävsslag och sparkar, rispat och skurit honom med kniv – även har hoppat på sin förre lärares huvud och piskat honom med en sladd, något som 20-åringen nekat till.
Övertygande bevisning
- Jag vet inte hur pass mycket man törs tolka in. Men de finner övertygande bevisning för den gärning som framkommer, säger Krister Frykman, som inte vill spekulera i om det lutar åt att 20-åringen kommer att dömas för mord.
Nu ska den huvudmisstänkte genomgå en utvidgad rättpsykiatrisk undersökning, det välkomnas av Krister Frykman.
- Med tanke på vad som framkom om honom i den mindre rättspsykiatriska undersökningen anser jag det vara nödvändigt.
”Undersökningen ska omfatta förutsättningarna för vård med särskild utskrivningsprövning”, skriver tingsrätten i beslutet.
Flickvännen undersöks också
Den huvudmisstänktes jämnåriga flickvän blir kvar i häktet. Och tingsrätten har beslutat att hon ska genomgå den mindre rättspsykiatriska undersökning som hennes pojkvän fått genomgå
Sedan i går är den tredje 20-åringen på fri fot. Det betyder att han inte kommer att dömas för att brott med högre straffminimum än två års fängelse.
Dom i augusti
När den rättspsykiatriska undersökningen av den huvudmisstänkte är klar kommer fortsatt huvudförhandling att hållas inom en vecka. Då redovisas resultatet av undersökningen och efter det meddelar tingsrätten dom, vilket de räknar med att kunna göra under andra veckan i augusti.

Mer läsning

Annons