Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring kan häktas för rån

Redan dagen efter rånet mot Time i Hofors i förra veckan, greps en person. Under tisdagsförmiddagen hålls häktningsförhandling mot en 22-åring som misstänks för inblandning i rånet.

Annons

– Personen anhölls dagen efter rånet, efter vittnesmål. Det kom fram uppgifter på att han var delaktig, säger Ulf Back, vice chefsåklagare.

Den anhållne 22-åringen är sedan tidigare känd av polisen och är tidigare dömd sex gånger för andra brott vid Gävle tingsrätt. Men när det gäller rånet mot Time förnekar mannen inblandning.

Ulf Back är förtegen kring vad som har kommit fram i förhör. Han vill inte heller säga något om vad som hittats under den husrannsakan som gjorts hos 22-åringen.

– Jag vill inte kommentera vad som har sagts i förhör eller vad vi hittat i hemmet.

Vid rånet ska en person ha varit inne i butiken, men enligt uppgifter ska ytterligare en person ha varit inblandad och väntat utanför. Ulf Back vill inte kommentera om det finns fler misstänkta i ärendet, men häktningsframställan talar för att fler än en person kan ha varit inblandad.

– Jag begär den här personen häktad på sannolika skäl för rån i samförstånd med annan alternativt för medhjälp till rån. Han begärs häktad eftersom att det finns risk för fortsatt brottslighet och att han kan försvåra utredningen.

Det har tidigare spekulerats i om rånet mot Timebutiken hänger samman med rånet mot Vallhovskiosken i Sandviken, som begicks en timme tidigare samma kväll. Men de uppgifterna tillbakavisar Ulf Back.

– Rånet mot Vallhovskiosken är ingenting som ingår i det här ärendet. Niklas Sundin

Mer läsning

Annons