Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-åringen förhörd på sjukbädden

/
  • Efter att 33-åringen kommit under vård genomförde Dalapolisen en tungt beväpnad insats vid Ängkärrsgatan – där de även genomförde en husrannsakan.

Tisdag kväll vaknade den skottskadade, förre Solidosledaren upp på Falu lasarett. Utredarna stod redo med sina anteckningsblock.

– Han berättade sin version, säger kommissarie Sven-Åke Petters.

Annons

Den 33-årige Hoforsbon, och förre Solidosledaren som numer ska tillhöra konkurrenten Outlaws MC, låg nersövd till sent i går eftermiddag. Skottskadan i hans ena ben beskrivs som allvarlig och han ska ha förlorat mycket blod, men hans tillstånd är inte livshotande.
Efter att han vaknat upp gav läkaren klartecken om att han kunde höras av polis – för en gång skull i egenskap av brottsoffer och inte förövare.
- Förhöret hölls sent i går kväll. Han berättade sin version, säger Sven-Åke Petters, talesman för Dalapolisen som sköter utredningen.
Vilken är hans version?
- Det vill jag inte gå in på. Men den har inte gett oss någon öppning i utredningen.
Kan han ha råkat skjuta sig själv?
- Nej, han säger att han inte skjutit sig själv och vi tror inte att det är så det har gått till.
Förhöret har inte ändrat polisens brottsmisstanke – den gäller fortfarande mordförsök.
Det är fortfarande okänt var 33-åringen har skjutits, den enda uppgift som polisen har att gå på är 33-åringens flickväns: Att de kört på grusvägar mellan Hofors och Falun när det hände.
Polisen har inte heller påträffat något vapen. Men under dagen hoppas de kunna göra tekniska fynd i den bil som flickvännen och en ökänd kriminell man skjutsade 33-åringen till sjukhuset i.
- Bilen togs i beslag och vi ska genomföra en teknisk undersökning av den, säger Petters.
Sedan tidigare har man gjort husrannsakan hos flickvännen till den man som skjutsade 33-åringen till sjukhus. Civilklädda poliser har under en längre tid haft spaning kring hennes lägenhet på Ängkärrsgatan, vilket kan tyda på att 33-åringen tillbringat mycket tid där sedan han släpptes fri av hovrätten den 28 oktober.
33-åringen tillstånd ska ha förbättrats.
– Han är ju vid medvetande och så men det kommer att ta ett tag innan han är återställd, säger Petters.

Mer läsning

Annons