Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38-åring åtalad för misshandel i Hofors

HOFORS
Nu åtalas den 38-årige hoforsbo som misstänks för att ha misshandlat en 52-årig man svårt i en lägenhet i Hofors i slutet av januari.

Annons
Flera gånger ska den misstänkte ha dunkat 52-åringens huvud mot golvet. Han fördes efter misshandeln medvetslös till sjukhus där han sedan under flera veckor vårdades med respirator.
52-åringens läkare beskriver skadorna som allvarliga, men anser inte längre att mannens tillstånd är livshotade. 52-åringen riskerar dock att få bestående skador, som problem med balans och minne samt förvirring.

Häktad sedan januari
38-åringen, som suttit häktad sedan händelsen i slutet av januari, har erkänt knytnävsslag mot 52-åringen.
Han förnekar dock att han skulle ha dunkat hans huvud i golvet. Flera vittnen säger sig dock ha sett 38-åringen göra just det.
Det ska ha druckits en hel del alkohol på festen i lägenheten då de båda männen började bråka. Ingen av de andra festdeltagarna, som i polisförhör sagt att de bevittnat misshandeln, ingrep förrän 52-åringen redan var medvetslös.
Då ringde ett kvinnligt vittne polisen efter att ha misslyckats i sitt försök att få liv i mannen. Gärningsmannen lämnade lägenheten. Andra festdeltagare ska ha somnat.
På fredag står 38-åringen inför rätta vid Sandvikens tingsrätt. Han är även åtalad för hot och skadegörelse efter en händelse i november förra året.
SOFIA ÖHLANDER

Mer läsning

Annons