Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

8 miljoner i överskott

Prognosen vid halvårsskiftet är att Hofors kommun får ett överskott på nära åtta miljoner kronor, inräknat statens konjunkturstöd på 9,6 miljoner kronor. Men det finns problem, medger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.
– Verksamheterna går med förlust på nära åtta miljoner kronor.

Annons

Framförallt handlar det om ett underskott för socialnämnden på 7,6 miljoner, varav 3,2 beror på ökade kostnader för försörjningsstödet. Familjeenheten kommer att få ett underskott på 1,4 miljoner kronor och inom äldreomsorgen underskott på en miljon.

Barn- och ungdomsnämnden beräknar 1,2 miljoner kronor i underskott. Gymnasieutbildningarna beräknas däremot sammantaget få ett överskott på 0,7 miljoner kronor och kulturverksamheten ett överskott på en miljon kronor. Mycket beroende på att Entré Ungdom inte kommit igång under året.

Kommunstyrelsen får ett överskott på en miljon. En konsekvens av att det inte blev någon försäljning av Bergsmannen. Marie-Louise Dangardt ser resultatet ungefär som förväntat, men säger att verksamhetens minus är en konsekvens av regeringens beslut.

Annons