Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åslund skakar om Folkhemmet

Pär Åslunds politiska sluggerstil har blivit en belastning för Folkhemmet i Hofors-Torsåker. Det menar Kent Olsson, ledamot för partiet i kommunstyrelsen och fullmäktige.

– Det är ett jätteprob­lem, säger han.

Annons

Pär Åslund är känd för sitt energiska och envetna sätt att driva politik och debatt. Men det finns de som tycker att han regelbundet går över gränsen – och de finns nu även inom det egna partiet.

– Pär försöker svärta ner kommunen och det är ett jätteproblem, för Hofors och för partiet. Vi måste ju försöka få folk att flytta hit, inte skrämma bort folk, säger Kent Olsson.

Pär Åslund har under det senaste året kommit med motioner som ”Varför måste Hofors alltid vara sämst?” och han har även föreslagit i kommunfullmäktige att Hofors kommun ska ställas under statlig förvaltning.

På Hofors kommunfullmäktiges sammanträden har det vid ett flertal tillfällen framgått att Pär Åslund och övriga två FHT-ledamöter, Kent Olsson och Broor Sundin, inte varit överens.

Men det som fick bägaren att rinna över var när Pär Åslund, enligt Kent Olsson, gjorde en ändring i FHT:s partiprogram på nätsidan Hoforstorget.

Olsson menar att Åslund på eget bevåg lagt till meningen: ”Vad vill kommunen dölja för Dig när den regelbundet kränker yttrandefrihet och offentlighet?”

– Jag fick försvara partiprogrammet nyligen. Två personer dök på mig och undrade vad vi håller på med i partiet, säger Kent Olsson, som menar att situationen nu är ohållbar.

Det har han också framfört till Pär Åslund.

Han har till och med föreslagit att Pär Åslund går ihop med Bojan Petrovic, FP, och bildar ett nytt parti. Detta med anledning av att Åslund och Petrovic har gjort ett flertal gemensamma politisk utspel på senare tid.

Den senare blev också tillrättavisad av sitt parti när han i en kommentar till en tidningsartikel skrev att kommunen utövade ”förtryck och repression” mot Sparköpsägaren Arne Evertsson, även han aktiv folkpartist sedan en tid tillbaka.

Pär Åslund medger att det finns meningsskiljaktigheter inom Folkhemmet men tycker inte att det är något större problem. Några planer på att lämna partiet har han inte.

– Vi har högt i tak och ingen partipiska och när vi tycker olika så deklarerar vi det, säger han.

Men har du ändrat i partiprogrammet? Och hur ser du på att Kent Olsson säger att du svartmålar kommunen?

– Jag har inte ändrat i partiprogrammet, det där är gammalt. Jag tror att vi gjorde den där sidan före valet 2006. Sedan tycker jag inte vi ska dölja sanningen för dem som vill flytta hit, då lurar vi ju dem.

Mer läsning

Annons