Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åslund vill ha ett lekland

/
  • På den lilla lekplatsen utanför Folkets hus i Hofors blir det lätt trångt när flera barn leker samtidigt.

Fullmäktigeledamoten Pär Åslund, FHT, har en idé om hur Hoforsbarnens lekbehov ska tillfredsställas.

– Bygg ett lekland i Folkets park och låt föräldrarna ta ansvaret, föreslår han.

Annons

Folkhemmet i Hofors-Torsåkers Pär Åslund läste GD:s artikel om Hoforsföräldrarnas engagemang för bättre lekplatser i kommunen – och lanserar nu själv en idé.

I en kommentar skriver han:

”Låt oss göra ett lekland till exempel i Folkets park eller där Regnbågens dagis var. Låt oss börja genast och bygga ut det allteftersom vi hittar ny lekutrustning. Låt föräldrarna bilda en lekplatsstyrelse och få resurserna att utveckla lekplatsen själva. Då kan det bli riktigt bra och billigare än om kommunen gör lekplatsen. Sedan ska de små lekplatserna också underhållas. Annars måste barnen skjutsas när de ska leka!”

Pär Åslund är inte främmande för att driva sin idé politiskt men vill i första hand fånga upp föräldrarnas idéer.

– Sedan kan jag i så fall hjälpa dem, om de vill det, säger han.

Han tycker att kommunen försummat lekplatsfrågan i många år och välkomnar föräldrarnas initiativ med en Facebook-grupp. Det var så revolutionerna i Tunisien och Egypten kom till och då kan det fungera även i Hofors, menar Åslund.

Vänsterns Xamuel Halfvars är småbarnsförälder och drev frågan om bättre lekplatser i valrörelsen. Han var också en av initiativtagarna till föräldraföreningen och Facebook-gruppen. Pär Åslunds idé är han inte främmande för.

– Det låter bra och förslag som leder till utveckling är alltid bra. Det viktiga är att föräldrarna får vara med och planera inför lekplatsbyggena, säger han.

Mer läsning

Annons