Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för brutal festmisshandel

En av männen ska ha greppat om det liggande offrets axlar medan en annan stampade honom i ansiktet så att näsbenet gick av. Tre män åtalas nu för misshandeln i Hofors.

Annons

Det var under en lägenhetsfest i Hofors natten till den 28 april som de tre männen, 21, 24 och 25 år fyllda, dök upp. Enligt uppgift var de oinbjudna - vilket ska ha påtalats av en man i 20-årsåldern.
24-åringen ska då ha tagit strupgrepp på mannen och fått omkull honom. Han ska sedan ha släpat honom ner för trappan och ut genom porten.
Utanför ska 24-åringen sedan ha hållit kvar den liggande mannen genom att hålla tag i hans axlar.
Då ska 21-åringen ha anslutit genom att sparka på mannens överkropp. Den 25-årige mannen ska sedan ha stampat ett flertal gånger mot huvudet på mannen, som tappade medvetandet.
Misshandeln resulterade bland annat i att mannens näsben gick av och att han blödde.
Åklagaren menar att misshandeln ska räknas som grov, då trion varit överlägsna till antal och riktat kraftigt våld mot huvudet på mannen som inte kunnat freda sig på grund av berusning och medvetslöshet.
Ett tiotal personer blev vittnen till misshandeln och är kallade för att vittna under rättegången.
Den 24-årige mannen anhölls dagen efter misshandeln. Den 25-årige mannen först den 9 maj. Och 21-åringen var anhållen i sin frånvaro och efterlyst när polisen fick tag på honom den 20 maj.
Alla tre sitter häktade.

JOHAN RONGE

Mer läsning

Annons