Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtalet räddade jobben

Jobben räddas på Ovako i Hofors. Fack och arbetsgivare kom på fredagen överens om en modell för arbetstidsanpassning, vilket innebar att de anställda jobbar 20 procent mindre och tjänar tio procent mindre.

Annons

Överenskommelsen omfattar samtliga anställda i Hofors och utöver justeringarna av lön och arbetstid innebär den också en förstärkning av vinstdelningsprogrammet.
Följden av det blir, enligt företaget, att personalen i Hofors under perioden 2014–2017 kan kompenseras för den reducerade lönen – om tiderna blir bättre.
– Det här betyder att varslet som tidigare lagts i Hofors inte genomförs. Samtidigt kommer arbetet med att öka produktiviteten och effektiviteten i verksamheten att fortsätta, säger Sten Lyckström, affärsområdeschef för Bar Hofors-Hällefors och platschef i Hofors.
Är du nöjd med överenskommelsen?
– Ja, vi är väldigt nöjda. Det här är ett resultat av de förhandlingar som vi har haft sedan varslet lades och det känns bra att vi kunde komma till en överenskommelse som innebär att varslet inte behövde verkställas.
Det står att alla anställda ska gå ner i arbetstid och lön, gäller det även cheferna, inklusive dig själv?
– Ja, det gör det. Men det kan behöva göras undantag för personer som av någon anledning måste jobba full tid.
Avtalet träder i kraft från och med den 1 februari 2013 och gäller under sex månader för kollektivanställda och tre plus tre månader för tjänstemän.
Järnbruksklubbens ordförande Timo Viiperi är också nöjd, trots att det fanns ett visst motstånd mot överenskommelsen från vissa medlemmar.
– Det var ungefär 15 procent som röstade emot. Totalt sett så känns det ändå bra utifrån vilket alternativet var. Nu hoppas vi på lite bättre tider, säger han.
I och med överenskommelsen har de anställda köpt sig lite tid och förtaget har köpt kapacitet. Skulle de dåliga tiderna bli bättre snabbare än väntat finns det personal att sätta in.
Men överenskommelsen till trots kan det ändå bli personalminskningar i Hofors. Utöver det nu tillbakadragna varslet löper också ett rationaliseringsprogram och inom ramen för det ska 70 anställda bort inom hela koncernen.
Sten Lyckström säger att han hoppas att det ska gå att lösa med hjälp av frivilliga avgångar.

Mer läsning

Annons