Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båda ungdomarna erkände misshandel

/

20-åringarna som misstänks för mordet på Tommy Johansson erkände båda misshandel under häktningsförhandlingarna i dag. Båda förnekar mord.

Annons

Den inledande häktningsförhandlingen gällde den 20-åriga kvinnan som liksom den jämnårige mannen är skäligen misstänkt för mordet på 54-årige Tommy Johansson i Hofors.

Häktningsförhandlingen hann bara börja innan domaren bestämde att den skulle ske bakom stängda dörrar. Kvinnan var klädd i lösa kläder och tofflor och dolde ansiktet med händerna under förhandlingen. Hon såg knäckt ut.

Kvinnan erkänner misshandel men förnekar mordanklagelserna.
-Hon erkänner att hon utdelat en spark mot Johansson, säger kvinnans advokat Lars Häggström.

Kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för mord den 3 april i Hofors. Kvinnan kommer att hållas frihetsberövad eftersom hon anses kunna försvåra utredningen om hon är på fri fot. Påföljden för mord är minst två års fängelsem vilket också gör att kvinnan inte kan släppas.

Häktningsförhandlingen gällande den 20-årige mannen inleddes även den med att det annonserades att det skulle ske bakom lyckta dörrar. Mannen förnekar mord men erkänner grov misshandel. Åklagaren yrkar på att mannen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Tingsrätten beslutade senare att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Madelene Linderstam
tel 026-159612

Mer läsning

Annons