Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen riskerar att komma i kläm

HOFORSLäget för Robin Schyttmann och flera andra barn är oroligt.

Annons
Eftersom det finns en schism inom Resursteamet och barn- och ungdomsnämndens beslut ligger som grund till oroligheterna befarar Petreskolans rektor Barbro Risberg att det finns en risk att barnen kommer i kläm
Hon förstår och delar föräldrarnas oro och framhåller att rektorerna inte är överens om hur resurserna ska fördelas.
- Det blir då en fråga för verksamhetschef Hans Hellström och Resursteamets chef Inger Gustafson att lösa, betonar hon.
Det ska också bli ett möte där man försöker hitta bästa möjliga lösning, både för Robin och de andra barnen. Hon betonar emellertid att eftersom föräldrarna valt Petreskolan måste också beslutade resurser följa med. Hon anser liksom föräldrarna att Robin Schyttmann verkligen behöver hjälp av specialpedagog och är glad att hans skolgång går bättre.
Samtidigt framhåller hon att om resursteamets sakkunniga med Börje Bertilsson i spetsen gör en professionell bedömning borde det vara en bra utgångspunkt att jobba utifrån.
Verksamhetschef Hans Hellström tycker att situationen är svår. Resursknappheten gör det särskilt problematiskt för cheferna att leda och fördela arbetet, framhåller han och pekar på vårens beslut. Då krympte begärda tolv miljoner till särskilt stöd till knappt åtta miljoner. Men eftersom ändå en del av specialpedagogens tjänst blir kvar på Petreskolan är det värt att prova om det fungerar, anser han.
- När nu läget ändå blivit så här kanske det finns skäl att lyssna mer på skolpsykolog och specialpedagog och aktualisera fördelningen igen eftersom de varit lyckosamma i sitt arbete, säger han, utan att ge några löften.
Resursteamets chef, Inger Gustafson, hävdar rektorernas rätt till sina specialpedagogtjänster. Hon vill inte ta ställning till om specialisterna med Börje Bertilsson i spetsen ska få avgöra.
Hon anser att de 25 procent som tilldelats Petreskolan i extra resurs bör räcka för både Robin och de andra barnen, en uppfattning som inte delas av Resursteamets specialister.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons