Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnkö till förskolor borta

HOFORS
Med ett enkelt beslut i barn- och ungdomsnämnden så försvann hela barnkön till förskolan i Hofors.

Annons
Orsaken är att enhetscheferna räknat de barn som går i allmän förskola, 15 timmar i veckan, som heltidsplatser. Normen säger att de ska räknas som halvtidsplatser.
När nämnden nu ålägger enhetscheferna att använda en annan beräkningsnorm så finns inte längre någon kö, i stället ett par platser över.
- Det här innebär att vi lagt fast barntätheten per personal nu i Hofors och Torsåker, säger nämndens ordförande Diana Blomgren.

Lägre barntäthet
Enhetscheferna har inte följt nämndens tidigare beslut, men efter gårdagens sammanträde så hoppas Diana Blomgren att det ska fungera. Barntätheten blir nu sex barn per årsarbetare i Hofors och 5,5 i Torsåker, Tallbackens och Bodås förskolor. Anledningen till den lägre barntätheten i Torsåker är att det inte finns samordningsvinster mellan förskolorna i Torsåker på grund av avståndet.

Räknat fel
En felräkning på Lillåskolan i samband med flytten av Regnbågens förskola till Lillåskolan har också skapat huvudbry. På något sätt så saknas utrymme för en avdelning, 17 barn har blivit över. Den frågan ska nu verksamhetsansvarig få lösa tillsammans med övriga förskolechefer och Diana Blomgren tror inte att det ska behöva bli något större problem eftersom det finns utrymme på flera håll.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons