Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benskottet förblir olöst

Personen som sköt den före detta Solidosledaren, 34, i ena benet med en hagelbössa förblir sannolikt okänd. I går hölls utredningens sista förhör med 29-åringen som skjutsade 34-åringen till Falu lasarett efter mordförsöket.

Annons

Det har hunnit gå över två månader sedan den 34-årige Hoforsbon, som tidigare var trogen Bandidos men som sedan bytte kriminellt mc-gäng till Outlaws, sköts i benet med vad som tros ha varit ett dubbelpipigt hagelgevär.

Dalapolisen har försökt få tag i den nu 29-årige man som sannolikt räddade livet på den svårt blödande 34-åringen genom att snabbt köra honom till lasarettet där han kom under intensivvård.

Sedan dess har 29-åringen hunnit bli gripen i Hofors av nationella insatsstyrkan som medmisstänkt för bankrånet i Vimmerby i somras.

Han anhölls och släpptes fri med fortsatta misstankar mot sig, och dessutom som högintressant i utredningen kring bankrånet i Vansbro – i princip en kopia av det i Vimmerby.

Sedan reste 29-åringen utomlands.

Det var först i går som han kunde höras i mordförsöksutredningen.

– Det var ett förhör inbokat med honom men jag har ännu inte sett någon förhörsutskrift, sa förundersökningsledare Mats Nygårds vid Dalapolisens våldsrotel till GD i går eftermiddag.

När Mats Nygårds har tagit del av förhöret kommer han att fatta beslut om förundersökningen. Sannolikt kommer han att lägga ner den eftersom det är ytterst osannolikt att 29-åringen skulle peka ut skytten.

Enligt Dalapolisen håller 29-åringen fortfarande till i Hofors. Den före detta Solidosledaren ska, enligt polisuppgifter, bland annat ha besökt Skåne efter att han lämnade sjukhuset. Men han ska nu vara tillbaka i sin hemstad.

Dagen efter mordförsöket skulle 34-åringen ha befunnit sig i Sundsvall.

Hovrätten skulle pröva tingsrättens dom – som friade 34-åringen för att ha skjutit en knästående man genom lår och vrist i en källare i Sandviken för ett drygt år sedan.

Förhandlingen ställdes in.

Men nu har hovrätten satt nya förhandlingsdatum – den 12 och den 13 mars.

Mer läsning

Annons