Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande säkerhet på Ovako

När en säkerhetsinspektion gjordes på Ovako i maj uppdagades säkerhetsbrister. Innan den första augusti vill Arbetsmiljöverket ha svar på vad hur förbättringarna har genomförts.

Annons

Vid en inspektion som Arbetsmiljöverket gjorde den 20 maj på Ovako upptäcktes brister i säkerhetsrutinerna. Bland annat fanns det ingen klarhet i vilka i personalen som har nyckel och tillträde till Vattenfalls utrymmen. Det fanns inte heller några bedömningar kring riskerna med att utföra arbeten vid elanläggningar.

När Arbetsmiljöverket ställde frågor om hur man säkerställer att skyddsföreskrifter hålls uppdaterade kunde inget svar lämnas. Det lämnades inte heller något svar på om anställda vet hur de ska ta del av skyddsföreskrifter för att undvika skador.

Sammanlagt noterade Arbetsmiljöverket sex brister. Ovako ska innan den 1 augusti redovisa hur de har åtgärdat bristerna. De ska också särskilt beskriva hur inspektionsmeddelandet spritts bland de anställda, hur kraven uppfyllts och i vilken mån skyddsombud och övrig personal har varit med när åtgärderna genomförts.

Mer läsning

Annons