Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockbesked för Björkhagskolan

Ännu en person är anhållen för mordet i Hofors. Enligt uppgifter till GD ska det vara en person som fortfarande är elev på skolan.

Annons

I onsdags kväll greps en tredje person. Det är en före detta klasskamrat till den redan häktade 20-åringen som nu sitter anhållen.

På skolan kom nyheten om att ännu en elev kan vara inblandad i mordet som en chock. En före detta lärare till eleverna berättar att han fick reda på det vid lunchtid i går.

– Jag mår inte så jättebra just nu som du kanske kan förstå.

Han berättar att den allmänna stämningen på skolan är att det känns jobbigt och när historien utvecklas och ny information når dem så blir det bara värre.

– Det är som att såret öppnas varje gång man hör något nytt. Det är många frågor som kommer fram om hur det här kunde hända och varför det hände. Men vi pratar om det i skolan, både med elever och bland lärare, säger han.

Rektorn, Stefan Andersson, kom till skolan först under eftermiddagen i går och hade inte hunnit prata med någon om att ännu en person har anhållits för mordet.

– Det är som att allt börjar om igen, säger han.

Stefan Andersson säger att han inte känner den anhållne 19-åringen närmare.

– Det var en elev bland alla andra. Men det här är inte roligt, det är ingenting som vi behöver.

Den anhållna är före detta klasskamrat med den redan häktade 20-åringen. Men enligt uppgifter till GD går 19-åringen fortfarande kvar på skolan.

Mer läsning

Annons