Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalapolisen utreder mordförsöket

Först korsade Dala-polisen länsgränsen med en tungt beväpnad insats i Hofors.

Nu flaggar de för att utredningen om mordförsöket kan fortsätta ligga hos dem – även om förre Solidosledaren sköts i Gästrikland.

– Det normala är att brottet utreds av den myndighet där det är begånget, säger Lennart Styrman, chef för länskriminalen.

Annons

I måndags, vid halv sextiden, stannade bilen med den skottskadade 33-åringen vid Falu lasaretts akutmottagning.

Sedan dess har polismyndigheten i Dalarna hand om utredningen som gäller mordförsök. Det har bland annat inneburit att de begav sig över länsgränsen med en tungt beväpnad styrka och genomförde husrannsakan i lägenheten på Ängskärrsgatan i Hofors.

Sven-Åke Petters, talesman för Dalapolisen, har sagt att de låg bakom insatsen.

Till en början talades det gott från båda sidor länsgränsen om samarbetet mellan polismyndigheterna i Dalarna och Gävleborg.

Men när det hölls morgonmöte i Gävle polishus under onsdagsmorgonen – och Dalapolisen ännu inte informerat om vad som hänt i utredningen – blev stämningen mer fundersam. Det fanns heller inga uppgifter om att informationsutbyte skett under onsdagseftermiddagen.

Men allt kokar ner till vilket län som brottsplatsen finns i.

– Har det skett här så är det brottsforum Gävleborg, och då är det vanligt att man lämnar över utredningen, säger Lennart Styrman.

Det enda som Dalapolisen har att gå på angående brottsplats är 33-åringens sambos uppgift – att skjutningen ska ha skett på en grusväg mellan Hofors och Falun.

Men de är inte främmade för att behålla utredningen även om det skulle visa sig att brottsplatsen ligger i Gävleborg.

– Det finns inga tekniska hinder för att vi leder en utredning där brott även har skett i Gästrikland. Och har vi kommit så här långt i utredningen så finns inga måsten, säger kommissarie Sven-Åke Petters, talesman för Dalapolisen.

Mer läsning

Annons