Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför döms han för mord

Läs utdrag ur tingsrättens dom. Så gick dödsmisshandeln till.

Annons

” De tilltalade befann sig under cirka 20 minuter, sannolikt ytterligare någon tid, i lägenheten och under hela denna tid pågick misshandeln av Tommy Johansson. Det har således varit fråga om ett förhållandevis långt händelseförlopp där Tommy Johansson utsattes för en omfattande misshandel i form av hopp mot bröst och huvud, slag och sparkar mot kropp och huvud samt skärande våld mot huvudet…”

Och fortsätter:
”Det har vidare framkommit att Tommy Johansson var medvetslös under händelseförloppet och följaktligen helt försvarslös. De snarkande ljud som Tommy Johansson gav ifrån sig måste den huvudmisstänkte ha insett inte var normala snarkningar utan kom sig av svårigheter att andas. Från den inspelning som den huvudmisstänkte gjorde med sin mobil kan höras att snarkningarna upphör en kort stund varvid den huvudmisstänkte uttalade ”bra bra nu dog han”.

”Misshandeln fortsatte därefter. Och tingsrätten anser att brutaliteten i våldet, och den långa tid som dödsmisshandeln pågick, gör att 20-åringen måste ha förstått att Tommy Johansson mycket väl kunde dö – men varit likgiltig inför den risken.

” Mot bakgrund av det nu anförda finner tingsrätten att den huvudmisstänkte avsiktligt berövat Tommy Johansson livet. Några förmildrande omständigheter finns inte och den huvudmisstänkte ska dömas för mord”, skriver tingsrätten.

Mer läsning

Annons