Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare motionera i Hofors

/

HOFORS Fritid vill höja priserna för vuxna med tio procent för simhallen och de andra kommunala anläggningarna. Allt har blivit dyrare och trots att en taxejhöjning ger ökade intäkter på kanske 70 000 kronor saknas pengar.
- Vi behöver nog drygt 300 000 kronor, säger fritidschef Rolf Larsson.

Annons
De senaste två åren har priset för att hyra ishallen eller någon av kommunens idrottsanläggningar legat stilla.
Nu föreslås en höjning med tio procent, men bara för vuxna.
Avgiften för ett enstaka besök i simhallen ökar från 40 till 45 kronor och ett årskort ökar med 100 kronor, till 1 050 kronor. För de föreningar som nyttjar gräsplan och friidrottsarenan ändras samtidigt avgifterna från att omfatta en match till ett timpris.
- Det här är ett sätt att skapa rättvisa mellan olika brukare genom att hyran baseras på ett timpris, säger Rolf Larsson.
Taxehöjningen ska behandlas av nämnden för utbildning, arbete, kultur och fritid nästa vecka.

Enheten fritid drabbas också av kraftiga kostnadsökningar nästa år.
Elpriset stiger med 33 procent vilket gör drygt 120 000 kronor. Fjärrvärmepriset ökar med tio procent liksom soptaxan. Sammantaget ökar de fasta kostnaderna med närmare 400 000 kronor. Till det ska läggas löneökningar som ökar kostnaderna med ytterligare drygt 150 000 kronor.
- För att klara verksamheten i nuvarande omfattning krävs därför att nämnden för utbildning, arbete, fritid och kultur skjuter till mer pengar, säger han.

En positiv utveckling finns hos Medic, det privata gym som finns inrymt i Hoforshallen. Genom avtalet får kommunen del av den vinst som genereras. Nu har Medic över 500 medlemmar och Rolf Larsson räknar med att det ger kommunen mellan 150 000 till 200 000 kronor.
Från nyår hoppas han även på aktiviteter i rehabbadet. En anläggning som i princip stått tom sedan landstinget fått problem att hitta personal som vill bemanna badet.
Nu när Eva Norström kommer tillbaka tror han att det kan bli fart i rehabbadet igen.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons