Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyster läsning i delårsrapport

Hofors kommuns verksamheter fortsätter att gå back, trots upprepade uppmaningar till nämnderna om att dra åt svångremmen. Ekonomin räddas av minskade sjukförsäkringskostnader för åren 2007 och 2009.

Annons

Enligt Hofors kommuns delårsrapport för det första halvåret och prognos för helåret 2012 kommer verksamheterna att gå tio miljoner kronor sämre än budget. De återkommande uppmaningarna om att dra ner på kostnaderna inom nämndernas ansvarsområden har alltså inte gett resultat.

Sämst går det för socialnämnden som beräknas få ett underskott på 7,2 miljoner kronor. Bara försörjningsstödet beräknas gå back med 3,5 miljoner jämfört med budget.

Enligt kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S, är det framför allt kostnaderna för unga arbetslösa utan rätt till a-kassa som fortsätter att öka mer än beräknat.

Minskade försäkringskostnader för 2007 och 2009 med tio miljoner kronor bäddar ändå för att budgeten håller totalt sett.

– Vi kommer att klara att hålla oss på rätt sida men vi har fortfarande jobb att göra för att få verksamheterna att gå ihop, säger Marie-Louise Dangardt.

Mer läsning

Annons