Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tackade nej – Fredrik får ­ hela summan

Två personer fick ett stipendium på 6 000 kronor var. Men en av dem avböjde. Så nu får den andre, Fredrik Lindholm, hela summan på 12 000.

Annons

Varje år delar fritids- och kulturutskottet i Hofors ut stipendium till dem som utmärkt sig som ledare inom idrott eller kultur. Två personer tilldelades i år 6 000 kronor var.

Men en av dem tackade nej eftersom han inte ville ha någon uppmärksamhet.

– Jag har aldrig varit med om att någon avböjt att ta emot stipendiet, säger Robert Vestrin, som sitter i juryn i utskottet.

Och då får i stället Fredrik Lindholm hela summan på 12 000 kronor för sina insatser som ledare för olika fotbollslag inom Hofors AIF.

Fredrik Lindholm har varit verksam som ledare inom klubben sedan 1994. Han har tränat både seniorlaget och flera pojklag.

Han säger att han blev tagen på sängen när han fick veta att han tilldelats stipendiet.

– För mig känns det svårt att få ett pris när det finns så många som gör bra grejer inom föreningar. Men jag måste väl ha gjort något avtryck om jag får priset. Känns jättestort att någon tänkt på mig.

Vad innebär det att du får priset?

– Förhoppningsvis kan jag inspirera andra i deras jobb i föreningar. Ibland har jag fått höra att jag inspirerat någon och då känns det bra.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag vet inte riktigt hur mycket pengar det handlar om.

12 000 kronor

– Va, så mycket, alldeles otroligt. Jag vet helt säkert vad de ska användas till. Jag fyller 40 år nu i höst och sparar till en fotbollsresa med familjen till Barcelona. Pengarna ska gå till resan.

Juryns motivering: Genom sitt brinnande engagemang och framgångsrika ledarskap som starkt bidragit till fotbollens frammarsch inom Hofors AIF.

Mer läsning

Annons