Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entré Ungdom tappar besökare

I väntan på de nya lokalerna i Folkets hus har många ungdomar nobbat Entré Ungdom under hösten.
Och verksamhetschefen Ritva Snellman tror att det blir tufft att hålla budgeten nästa år.

Annons

Efter nyår är det tänkt att kommunens kultur- och fritidsverksamhet för unga, Entré Ungdom, ska kunna flytta in i sina nya lokaler i Folkets hus. Men fram dit disponerar verksamheten bara ett utrymme på nedre plan på Folkets hus och det gör bland annat att inga studioutbildningar i musik kan erbjudas.

Följden har blivit att antalet ungdomar som registrerats i verksamheten nästan halverats jämfört med i våras. Dessutom var sommarens deltagande mycket lägre än tidigare år. Det har i sin tur gjort att det fattas cirka 200 000 kronor upp till det intäktskrav på 585 000 kronor som är en del av verksamhetens budget.

Nästa år hoppas Ritva Snellman att uppemot 400 barn och ungdomar ska registrera sig på någon av de två betalnivåerna. Det betyder i så fall ändå att det fattas runt 345 000 kronor upp till budgeterade 585 000. Förhoppningen är att sponsorpengar ska fylla igen det hålet.

– Det kommer att bli jobbigt och det kommer att krävas mycket kraft, säger Ritva Snellman.

I går skulle barn- och utbildningsnämnden ha fattat beslut om avgiftsnivåerna för nästa år men ärendet återremitterades. Berörda ungdomar har tillfrågats i verksamhetens ungdomsforum – men ska tillfrågas en gång till, berättar ordföranden Linda-Marie Anttila, S.

Mer läsning

Annons