Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre gängledaren hårt bevakad

Den 34-årige Hoforsbon som tidigare var ledare för Solidos har placerats på säkerhetsavdelningen på Hallfängelset.

Risken att han rymmer, fritas eller begår nya brott inne i fängelset anses så stor.

Annons

34-åringen dömdes i våras till fem års fängelse för synnerligen grov misshandel samt grovt övergrepp i rättssak. I februari 2011 sköt han en knästående person genom benet i en källarlokal i Sandviken. Därefter riktade han pistolen mot offrets huvud och hotade att döda honom om han anmälde skjutningen till polisen.

Året innan hade 34-åringen blivit villkorligt frigiven från ett sexårigt fängelsestraff med nästan två år kvar att avtjäna. Den villkorliga friheten förverkades av hovrätten vilket betyder att 34-åringen nu ska avtjäna knappt sju år bakom lås och bom.

34-åringen hade själv önskat att få sitta av sitt straff vid anstalten i Norrtälje, men Kriminalvårdens har istället beslutat att placera Hoforsbon på Hallanstaltens särskilda säkerhetsavdelning. Där sitter fångar som kriminalvården bedömer riskerar att rymma eller fritas och det kan antas att han eller hon är benägen att fortsätta med allvarliga brott under fängelsetiden.

Övervakningen är högre och kontrollerna mer omfattande än på en vanlig fängelseavdelning.

Den förre Solidosledaren har under tidigare fängelsestraff misskött sig, bland annat genom att använda hot och våld både mot både medintagna och personal.

34-åring har önskat att få genomgå en ADHD-utredning och vill under sin fängelsetid studera så att han får gymnasiekompetens.

Han kan tidigast bli villkorligt frigiven i oktober 2016.

Mer läsning

Annons