Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag spar in på chefstjänst

/
  • Arkivbild: ULF GRANSTRÖM Har en idé. Börje Bertilsson vill träffa barn- och ungdomsnämnden för att presentera det nya förslaget.

HOFORS
Ett nytt mer individanpassat och flexibelt arbetssätt för Reursteamet i Hofors kan ge mer för pengarna och samtidigt spara in en chefstjänst.

Annons
Det anser skolpsykolog Börje Bertilsson och en av skolpedagogerna. De vill nu träffa barn- och ungdomsnämnden för att presentera det nya effektivare arbetet.

Utslagna barn
I kommunens resursteam ingår specialpedagoger, skolpsykolog och skolhälsovården. De flesta är direkt knuta till olika enheter, men skolpsykolog Börje Bertilsson och en av specialpedagogerna står utanför och har det senaste halvåret arbetat tillsammans på ett nytt annorlunda sätt med barn från både Lillån, Haga och Petreskolan.
Arbetet inriktas på barn som av någon anledning slagits ut ifrån skolan och tidvis är utan undervisning.
Det rör barn med komplicerade svårigheter där enda möjligheten är en individuell skolform och hjälp i ett nära samarbete mellan barn, lärare, assistenter, föräldrar och BUP.
För att lyckas måste samarbete mellan alla parter fungera och bygga på en professionell organisation med kompetens och kontinuitet, anser de båda. De pekar på att handledningen till lärare, assistenter och föräldrar måste utvecklas, då skolan i framtiden själv måste klara av de flesta elever i behov av särskilt stöd.

Spar in chefstjänst
Skolpsykologen och specialpedagogen anser att det behöver byggas upp ett specialteam med särskild kompetens för att kunna bistå elever, övrig personal och föräldrar med konsultation och handledning. De föreslår därför en ny organisation med en specialpedagog, skolläkare, skolsköterskor och skolpsykolog och en av nuvarande skolsköterskor som verksamhetschef.
En organisation som skulle ge en besparing med en tjänst, nuvarande enhetschef.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons