Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte ta livet av sambo

HOFORSEn 37-årig man från Hofors misstänks för mordförsök på sin 41-åriga sambo. Mannen förnekar brott.

Annons
Det var på tisdagseftermiddagen som mannen i parets lägenhet upprepade gånger ska ha tagit strypgrepp på kvinnan och dunkat hennes huvud mot väggen. Han ska även ha hällt rakvatten över henne i avsikt att tända eld på henne, något som han dock inte lyckades med. Alternativt rubriceras brottet som grov misshandel. Kammaråklagare Ann-Marie Sjöberg menar dock att det i första hand rör sig om mordförsök.
- Strypning är oerhört farligt. Det kan gå väldigt fort att mista livet. Här är det flera stryptag. Jag ser det som mycket allvarligt, säger Ann-Marie Sjöberg.
Mannen misstänks också för olaga hot eftersom han även ska ha hotat att slå ihjäl kvinnan.

Sprang till granne
Kvinnan lyckades frigöra sig från mannen och springa över till en granne där hon kunde ringa polisen. Hon fördes därefter till hälsocentralen i Hofors för läkarvård. Mannen greps och anhölls senare.
Enligt polisen ska mannen ha ställt sig oförstående till anklagelserna och sagt sig ha haft minnesluckor. I förhör har han berättat att han var ledsen och på dåligt humör på tisdagen och att han därför gick ut för att köpa starköl. Vad som sedan hände minns han inte. Han kommer troligtvis att begäras häktad i dag, torsdag.
- Jag skulle tro det. Han ska först höras igen om vad som har hänt, säger Ann-Marie Sjöberg.

SOFIA ÖHLANDER

Mer läsning

Annons