Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första blåbärsstoppet i Hofors

/
  • Isidor Färnström, 2 år, åkte blåbärsloppet och belönades med medalj, mössa, banan och dryck. Bakom närmar sig Christoffer Lingman 3 år.
  • Lars Carlborg var en av de första att ta för sig av blåbärssoppa och knäckebröd. Men han är från Hofors och inte alls på väg att åka Vasaloppet i Dalarna.
  • Henrik Lindgren är en hejare på att slänga upp och fånga kolbullar med en stekpanna.

Bilister som färdades till Vasaloppet bjöds på blåbärssoppa, knäckebröd och kolbullar. Ett syfte var att locka dem att flytta till Hofors.

Annons

I Hagaparken i Hofors hade det anordnats ett trevligt stopp för skidåkarna. Men även Hoforsbor och andra var välkomna att delta.

Mat och dryck bjöds det på i strålande solsken och flera plusgrader.

I en paviljong satt en orkester och spelade traditionella, välkända svenska låtar.

– Många passerar här. Vi ville göra något kul för dem och ge dem en chans att sträcka på benen och gå på toaletten, säger Cecilia Klang från Entré Hofors som arrangerat evenemanget.

Ett syfte med tillställningen är att förmå fler att flytta till kommunen.

– Visst, steget är långt från att stanna här en stund till att flytta hit för gott. Men kanske stannar de till också nästa gång och nästa och nästa.

Blåbärsloppet för barn kördes också i parken. De små skidåkarna startade vid en skylt med texten Sälen, skidade en slinga på cirka 650 meter och åkte i mål vid en skylt med texten Mora.

Alla belönades de med en medalj, mössa, dricka, banan och ett klistermärke. Även ponnyridning och andra trevligheter stod på schemat.

Mer läsning

Annons