Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotskjutning efter mordförsök

I fredags - fyra dagar efter att Outlawsmannen och förre Solidosledaren sköts i benet - blev en man skjuten i Bandidosnästet Ludvika.

- Man jämför ju likheter på alla sådana här ärenden, säger Mats Nygårds vid Dalapolisen.

Annons

Det har spekulerats i att skjutningen på den 34-årige Outlawsmedlemmen från Hofors kan ha samband med att han efter en mängd år valde att lämna Bandidossfären.
Samtidigt som han i somras bytte klubb till Outlaws MC gjorde Bandidosavdelningen i Falun detsamma.
Men i Ludvika finns Bandidos kvar. Och i området Nyhammar, som ligger strax utanför staden, sköts en man i 40-årsåldern i fredags. Enligt uppgift ska skottet ha tagit i mannens fot.
Han fördes till sjukhus.
- Det ska inte vara någon fara för hans liv, säger Sven-Åke Petters, talesman för Dalapolisen.
Mannen befann sig utanför sin bostad när han sköts och polisen larmades dit vid klockan 06.30 på fredagsmorgonen.
Vittnesuppgifter talar om att en moped ska ha varit synlig i Nyhammar i samband med skjutningen. Och inom en timme efter dådet rapporterades det om en brinnande moped vid Ludvika ström.
Precis som skjutningen mot 34-åringen gäller polisens förundersökning mordförsök. Och precis som förre Solidosledaren har mannen inte lämnat några uppgifter som fört utredningen framåt.
Två skjutningar inom loppet av en vecka på ett begränsat geografiskt område. Först mot en Outlawsmedlem, sedan i ett område med en Bandidosavdelning. Kan det finnas ett samband?
- Man tittar ju på alla sådana här ärenden och undersöker eventuella likheter, säger Mats Nygårds, som leder förundersökningen om mordförsöket på förre Solidosledaren.

Mer läsning

Annons