Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammelstillaborna vill ha badplats

HOFORS
Gammelstilla byalag vill byta ut de gamla flytbryggorna vid badplatsen mot nya. Därför överklagar byalaget miljö- och byggnadsnämndens avslag på byte till nya bryggor.

Annons
Avslaget motiverar nämnden med att badplatsen kan utvecklas till ett allmänt bad och att en sommarboende granne till badet och en fastboende motsatt sig en förbättring av badplatsen. De anser att antalet besökare ökat och medför problem med nedskräpning och sanitära problem då det saknas toaletter.
Byalaget anser att avslaget vilar på en felaktig grund då byalaget ända sedan 1976 skött gräsplanen vid badet. 1980 fick byalaget dessutom genom kommunen en ny brygga. Den bryggan är nu uttjänt och behöver bytas. Byalaget anser dessutom att badet inte blivit ett allmänt bad utan i stället utvecklats till ett privat bad för de närmast boende där bybornas vistelse på stranden ifrågasätts.
Badplatsen har under de senaste årtiondena varit byns barnvänliga badplats, något som byalaget vill bibehålla. De anser därför att länsstyrelsen ska ändra nämndens beslut och medge utbyte av bryggor. De pekar även på att en badplats upplevs som viktig för byborna och därför bidrar till trivseln.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons