Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott och blandat om skolläromedel

/
  • Kerstin Ekengren, Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, Titti Juhlin, talpedagog i Hofors kommun, och Catharina Månsson, SPSM, höll i utställningen i Petreskolans foajé.

Mattesäckar och nummertröjor var några av de hjälpmedel som visades upp på en läromedelsutställning på Petreskolan i Hofors i går.
– Här finns lite gott och blandat med metoder som fungerar, sa talpedagogen Titti Juhlin, Hofors kommun.

Annons

Utställningens fokus låg på matematiken och syftet var att visa kommunens pedagoger – från förskola till gymnasium – exempel på beprövade metoder och material.

Titti Juhlin har som talpedagog ett övergripande ansvar i kommunen och det var hennes många kontakter med Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, som ledde fram till att utställningen kunde visas i Hofors.

– Vi kan vända oss till SPSM när vi känner att vi behöver hjälp och stöd och då kommer de ut och visar hur vi kan lösa olika problem, berättade Titti Juhlin.

På utställningen, som var ett samarbete mellan SPSM och Hofors kommun, visades också exempel på lokala innovationer på mattepedagogikens område.

– Vi brukar försöka få med exempel från den kommun där vi är. Lärarna vet inte alltid vad andra lärare gör, sa Kerstin Ekengren från SPSM.

Lillåskolan visade den praktiska ”ute mattesäcken”, med fack för alla saker ett ungt mattesnille kan behöva i samband med undervisning ute i naturen.

Solbergaskolan berättade om sin ”matteverkstad” och visade också hur vanliga sporttröjor med nummer på kan vara bra hjälpmedel.

Med tröjorna på kan eleverna till exempel få i uppgift att gå ihop i olika grupper för att uppnå en viss summa.

– Vi lär oss på olika sätt och det gäller att hitta det som fungerar för en viss elev, sa Titti Juhlin.

Mer läsning

Annons