Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna vill liva upp Hästbo

/

Textilier, keramik, stilleben. Varmkorv, häst och vagn, våfflor.

– Vi vill se potentialen i byn, säger Ulrika Holmgren, eldsjäl i Hästbo.

Annons

Det pratades litet löst om det under flera år. Grannarna borde göra någonting tillsammans. Särskilt när alla hade något att bidra med.

Som de distingerade herrarna Sven Göthe och Leif Skogsberg med sina historiska bilder och Ingegerd Johansson med folkdräkterna. Eller som de hemvävda konstnärerna Gunilla Vestling och Margareta Pettersson med sina stilleben och andra målningar – ja, givetvis borde man göra en utställning tillsammans.

– Skriv inte att jag har varit drivande eller något. Den här dagen ordnar vi alla tillsammans, säger Ulrika Holmberg som har Mårtensgård.

– Var inte så blygsam, menar då Gunilla Vestling.

Arrangemanget till helgen är för både bygdeintresserade vuxna och för deras barn som kan prova på ulltovning, till exempel. Grannarna i Hästbo vill liva upp bygden:

– Ja, vi vill visa potentialen i byn. Få den att leva upp, säger Ulrika Holmgren.

Samma ambition ligger bakom försöken att få ett tågstopp.

– Bönderna har slutat hålla djur. Det finns inga kommunikationer. Med ett tågstopp kommer turisterna och skolklasser som kan åka tåg hit på utflykt.

Dit är det en bit att gå. Till utställningen på Mårtensgård på lördag och söndag är det närmare. Och skulle det regna gör det ingenting.

– Vi kan vara i snickarboa. Och så har jag köpt några partytält, säger Ulrika Holmgren.

Mer läsning

Annons