Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieprogram kan läggas ner

Björkhagsskolans teoretiska program läggs ner. Det är innebörden i ett förslag som nu utreds inom Hofors kommun. Förändringen skulle beröra runt 40 elever och ett tiotal lärare.

Annons

Frågan om gymnasiets vara eller inte vara i Hofors har diskuterats länge. När kommunen nu brottas med allvarliga ekonomiska problem aktualiseras den igen.

För att spara pengar utreder skolledningen möjligheten att stänga natur- och samhällsprogrammen på Björkhagsskolan och låta eleverna fortsätta gymnasieutbildningen i Sandviken.

I dag går totalt 34 elever första eller andra året på natur/samhälle i Hofors. Ytterligare en handfull väntas söka till nästa läsår.

Enligt uppgifter till GD har förslaget orsakat oro och dålig stämning på skolan. Skulle de teoretiska programmen försvinna riskerar skolan att tappa i status. Att rekrytera nya lärare befaras under rådande omständigheter bli mycket svårt.

Skolchefen Agnetha Dahlqvist vill inte gå händelserna i förväg och säger att hon inte fått något uppdrag att avveckla några gymnasieprogram. Däremot medger hon att frågan är aktuell.

– Vi tittar på det, hur det ser ut nu och vad vi kan förvänta oss till kommande läsår. Det här lever vi med hela tiden, säger hon.

Minskande barnkullar har gjort att antalet sökande till programmen minskat på senare år.

Från fackets sida ber man att få återkomma när mer information finns tillgänglig.

Mer läsning

Annons