Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagaskolan huvudbry i Hofors

Snart har de sista eleverna gått ut på Hagaskolan. Men vad som sedan ska ske med den väldiga byggnaden är fortfarande oklart.

Annons

Sedan 2009 har Hagaskolan legat ute till försäljning – utan resultat – och om några veckor är det dags för de sista tre klasserna att lämna skolan. För eleverna som går ut sjuan väntar en fortsättning på Petreskolan, som blir Hofors enda högstadieskola.

Hoforshus har begärt 4,9 miljoner kronor för fastigheten från 1930, som rymmer över 8 000 kvadratmeter lokalyta och 28 000 kvadratmeter tomt.

Klart är att Entré Ungdom tillfälligt flyttar in under tiden renoveringarna i Folkets hus pågår. Det förs också diskussioner med ett lokalt företag som vill använda delar av lokalerna som lager.

– Men det är bara tillfälliga lösningar. Några andra planer finns inte i dagsläget, säger Hoforshus vd Christian Rickardsson.

Trots sitt läge intill den östra in- och utfarten ligger byggnaden relativt avskilt, vilket kommer att innebära kostnader utöver det ordinarie underhållet om den får stå tom.

Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S, är trots svårigheterna att hitta intressenter hoppfull.

– Med det läge och förutsättningar fastigheten har så vore det konstigt om det inte gick att hitta ett användningsområde, säger hon.

Mer läsning

Annons