Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll i dig, Hampus – nu kör vi!

/

Det blev rusning till sportlovsrallyt på Stor-Gösken i går.

– Det droppade in mellan 100 och 150 barn så det var riktigt lyckat, sa Kalevi Brandhed, som plogat banan.

Annons

Strålande väder och korv, bullar och saft till alla barn – förutsättningarna var perfekta på sjön Stor-Gösken mellan Hofors och Torsåker.

Drygt en handfull bilar dundrade runt banan i fem timmar och alla sportlovslediga barn och ungdomar som ville fick åka med.

Även GD:s fotograf Gun Wigh passade på. Hon bjöds på en provtur av SM-ledaren i klassen trimmat tvåhjulsdrivet, Tobias Söderqvist från AMF Årsunda.

– Det gick väldigt fort och jag skrek på slutet att han skulle köra saktare. Men det var riktigt häftigt, sa Gun efter ett varv runt banan.

Bakom evenemanget stod bland andra Kjell Andersson och Per-Arne Ljung från Hofors Motorsällskap och handlaren Arne Ewertsson. Plogat hade Kalevi Brandhed – årets eldsjäl i Hofors 2011 – gjort.

Sportlovsrallyt är en gammal tradition men ofta har det inte gått att genomföra på grund av dåliga yttre förhållanden eller avsaknad av plogade banor.

– Nu när Kalevi Brandhed hållit i gång och plogat så tyckte vi kunde hjälpas åt och göra det här, sa rallyföraren Per-Arne Ljung.

Mer läsning

Annons