Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här dödades Tommy Johansson

/

(Uppdaterad 12.30) 20-åringarnas motiv till att slå, sparka och hoppa på Tommy Johansson tills han dog: kvinnan påstod att deras förre lärare tafsat på hennes bröst.

Annons

I det inledande förhöret med den 20-årige mannen som, tillsammans med den jämnåriga kvinnan, åtalats för mordet på läraren Tommy Johansson förnekade han först all vetskap om dådet.

Förhöret hölls den 5 april, två dagar efter att Tommy Johansson mist livet, men utredarna hade redan byggt upp en indiciekedja mot 20-åringen med hjälp av vittnesuppgifter.
Inte minst från den 20-åriga medåtalade kvinnan, som själv hade sökt sig till polisen kvällen innan.

Men förhörsledarna väntade med att spela ut det kortet. De lät 20-åringen ljuga om hur han begett sig hemåt med kvinnan och sovit till nästa dag efter besöket på krogen Pizza Corner i Hofors.
Förhörsledaren frågade hur 20-åringen reagerade när han först fick höra att Tommy Johansson var död.
-Min reaktion? Ja, jag vart väl chockad och tänkte, shit typ, va min reaktion.

Hur känner du Tommy Johansson? frågade förhörsledaren.
-Som jag sa tidigare, han var min gamla lärare.

Han konfronterades sedan med uppgifterna som kvinnan lämnat, att hon berättat för 20-åringen att Tommy Johansson ska ha tafsat på hennes bröst under krogbesöket. Att de därför bestämde sig för att söka upp Tommy Johansson i hans lägenhet på Skolgatan.

Först förnekade 20-åringen uppgifterna, men efter att han tagit en rökpaus valde han att berätta.
-Hon kom fram till mig och berättade att han tagit henne på tuttarna. Då vart jag förbannad liksom. Att han kan göra så när han är lärare liksom. Så då tog jag reda på var han bodde, fast jag visste det själv också. Bara för att vara säker på att han bodde kvar.

När förhöret hölls svävade utredarna fortfarande i ovisshet om den då 19-årige man som var med i lägenheten under dödsmisshandeln, och nu har åtalats för medhjälp till mord och skyddande av brottsling.

Mer läsning

Annons