Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors kyrka firar med schlagerkung

/

På lördag börjar firandet av Hofors kyrka 50 år, ett firande som kulminerar nästa helg då schlagerkungen Johnny Logan intar kyrkan tillsammans med Gloriakören.

Annons

Hofors nya kyrka invigdes den 3 november 1962 klockan elva och på minuten 50 år senare – det vill säga på lördag den 3 november klockan elva – inleds det veckolånga firandet. Första programpunkt är en gudstjänst under ledning av kontraktsprost Jan Anders Jansson. Medverkar gör även församlingens präster och kyrkokören. Att kontraktsprosten kommer som en stiftets representant knyter an till invigningen då stiftets biskop fanns på plats i kyrkan.

Sedan fortsätter det med aktiviteter varje dag innan det på fredag är dags för konserten med Johnny Logan och Hofors församlings egen Gloriakören.

– Vi brukar ha någon större konsert varje år och har tidigare haft bland andra Magnus Carlsson, Py Bäckman och Kjell Lönnå. Vi fick kontakt med Johnny Logan via Kjell Roos, som förresten också kommer att medverka, säger kyrkoherde Kenth Johansson.

50 år är kanske ingen ålder för en kyrka men Kenth Johansson tycker att det känns naturligt att fira ordentligt.

– Man ska ta vara på glädje och fest i livet och skapa högtider för människor, så när vi har möjligheten tycker jag att vi ska passa på, säger han.

Bland övriga programpunkter märks en ”allåldersgudtjänst” där alla Hofors församlings barn- och ungdomsgrupper kommer att finnas med tillsammans med präster och vuxenkörer. Det blir också mer musik i form av ett jazzkafé med Hoforsprofilen Bosse Tigrén, som firar 60 år som jazzmusikant i år. Fokus på kyrkans moderna arkitektur blir det också och då är det Ingela Broström från Länsmuseet som guidar.

Mer läsning

Annons