Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors sätter sprätt på överskott

Nu sätter Hofors kommun sprätt på en del av årets överskott.

300 000 kronor läggs på tidigare avgång för socialchefen Jan Bornestig, två miljoner kronor investeras i Entré Hofors-huset och 800 000 i kommunhuset på Granvägen.

Annons

Trots att den löpande verksamheten går back med runt tio miljoner kronor i år beräknas Hofors kommun landa på ett överskott på drygt 13 miljoner kronor. Detta tack vare engångsintäkter, bland annat i form av återbetalda försäkringspremier.

Cirka hälften går till att täcka underskott från 2011 och 2010 men tre miljoner av resterande summa har kommunstyrelsen redan bestämt sig för att sätta sprätt på.

Bland annat får den avgående socialchefen Jan Bornestig sluta tidigare vilket innebär att en kostnad på 300 000 kronor flyttas från 2013 till 2012. Jan Bornestig skulle egentligen ha arbetat vidare en bra bit in på nästa år men en enig kommunstyrelse ansåg att ersättaren Susanne Holmgren redan är så varm i kläderna att Bornestig kan gå hem vid årsskiftet.

– Det är onödigt att de går och trampar varandra på tårna, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.

På Entré Hofors-huset på Faluvägen 2 ska yttertak och samtliga fönster bytas och fasaden ska förbättras. Huset ägs av Hoforshus och hyrs sedan ut till kommunen, som i sin tur hyr ut till Entré Hofors, polisen och några hyresgäster till. Nu är det alltså mellanhanden kommunen som ska stå för renoveringskostnaderna och det görs för att slippa en hyreshöjning, enligt kommunchefen Ulf Strömstedt.

När det gäller kommunhuset på Granvägen handlar det bland annat om säkerhetshöjande åtgärder i receptionen och om förbättringar i individ- och familjeomsorgens lokaler, som Arbetsmiljöverket haft synpunkter på.

Annons