Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors skejtare kan flytta ut

/

En skate- och BMX-bana som ska bli tillgänglig för alla växer nu fram på Stålringenområdet. Bakom projektet står tre unga Hoforskillar.

– Vi kämpar på så gått det går, säger Gustaf Johansson.

Annons

Hofors BMX- och Skateklubb har vid ett flertal tillfällen visat prov på stor initiativkraft. Nu kommer ytterligare ett exempel.

De tre klubbmedlemmarna Gustaf Johansson, 20, Dennis Pussinen, 20, och Roger Herbertsson, 16, har tagit initiativ till att bygga en utomhusbana för skate- och BMX i anslutning till klubbens befintliga hall.

– Vi behövde ett ställe att vara när hallen är stängd. Här kommer det att vara öppet när Stålringen har öppet (7–10.30), säger Gustaf Johansson.

Ramper, räcken och annan utrustning som behövs bygger killarna själva. En del av banan är redan asfalterad och färdigställd och resten ska bli klart under sommaren. Totalt handlar det om en yta på 40 gånger 13 meter som kommunen upplåtit för ändamålet.

– Nu behöver folk inte cykla omkring i Centrum längre, säger Gustaf Johansson.

Kostnaden ligger på en bit över 100 000 kronor och pengarna kommer från Leader Gästrikebygden, kommunen och från Hofors BMX och Skate, som med 60 000 kronor står för den största delen.

Klubbens eldsjäl Sussi Magnusson har hjälp till en del, inte minst med att söka bidrag, men själv är hon mest imponerad av initiativtagarnas engagemang.

– De är riktigt på hugget de här killarna, säger hon.

Och det kommer inte att stanna vid BMX- och skatebanan. Precis ovanför, uppe i skogen, planeras en så kallad BMX dirt-bana, vilket går att likna vid en crossbana för BMX-cyklar.

– Det har redan fällts en del träd och meningen är att vi ska få dit en grävare som kan bygga upp lite hopp och sånt, säger Gustaf Johansson.

Mer läsning

Annons