Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors: ”Vi måste jobba lång­siktigt med betygen”

GD kunde tidigare i veckan berätta om betygsras på Petreskolan. Samtidigt höjdes snittet något för alla niondeklassare i kommunen.

Annons

– Det viktigaste är att jobba långsiktigt, säger BUN-ordföranden Torbjörn Jansson, S.

Vid gårdagens sammanträde i barn- och utbildningsnämnden diskuterades grundskolebetygen från i våras, framförallt niornas avgångsbetyg.

– Det ser riktigt bra ut för i år. Det är någon enstaka klass där det är sämre och det är lika på nationella proven men det finns det förklaringar till, säger Torbjörn Jansson.

Medelvärdet för alla nior i kommunen höjdes jämfört med 2010, från 187,4 till 190,3.

Men bland niorna på Petreskolan ökade andelen icke godkända elever i svenska, engelska och matte kraftigt – de tre ämnen där godkänt betyg krävs för gymnasiebehörighet.

– Det är naturligtvis inte bra. Men det är på Petreskolan som de elever som inte har svenska som modersmål går och även de som är i behov av extra stöd. Det är också ett väldigt litet statistiskt underlag, en elev kan representera flera procent. Vi kan inte slå oss för bröstet när det går bättre ett år och inte gräva ner oss när det går sämre ett år. Det viktigaste är att jobba långsiktigt och att alltid ha som mål att förbättra resultaten, säger Torbjörn Jansson.

Mer läsning

Annons