Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbor kom med idéer om förnyelse

/

I onsdags kväll hölls ett dialogmöte med Hoforsborna om centrumförnyelsen. Många kom för att delta och påverka. Och att det var efterlängtat gick det inte att ta miste på.

Annons

De två första etapperna av Hofors centrumförnyelse är klara och nu ska den tredje etappen påbörjas. Innan arbetet sätts i gång vill kommunen ha en dialog med bland andra invånare och näringsliv. Anledningen är att man vill säkerställa att Hofors centrum blir en plats där alla trivs. I onsdags kväll hölls ett dialogmöte för allmänheten på Hanssons konditori.

Runt 15 Hoforsbor hade samlats för att tillsammans ta fram förslag på hur nya centrum ska utformas.

– De har många idéer om utvecklingen och det märks att de känner för Hofors och engagerar sig i orten. Det kom bland annat signaler om att ha mer kvälls- och helgöppna verksamheter, säger Lena Wigren, planeringsingenjör och projektledare för centrumförnyelsen.

Hon berättar att de åsikter som kommer in från medborgarna och näringslivet är de som väger tyngst och det som arbetet kommer att utgå ifrån.

Tre Hoforsbor som var på plats var Benny Holländer, Lennart Wittgren och Leif Bolin. De tycker alla att det är bra med diskussioner där invånarna får vara med och tycka till.

– Jag har bott här i kommunen i sex-sju år nu och det har varit ganska så tomt, det händer ju ingenting. På det sättet är det positivt att kommunen nu går ut och låter oss vara med och påverka, säger Lennart Wittgren.

– Man ska vara med och vara behjälplig med sina idéer när man kan, säger Leif Bolin.

Mer läsning

Annons